Welkom op de website

van de PON Club NL

Herplaatsers

Enkele keren per jaar worden "oudere" PON's bij de Polski Owczarek Nizinny Club in Nederland aangeboden voor herplaatsing. Door persoonlijke omstandigheden, zoals ziekte of overlijden, moet soms een nieuw tehuis gezocht worden voor een PON. De leeftijd van zo'n PON kan variëren van enkele maanden tot jaren. Voor sommige mensen is zo'n zindelijke en opgevoede PON een uitkomst. En in de meeste gevallen went de PON ook al weer snel aan zijn nieuwe woonomgeving.
Wilt u graag het nieuwe baasje worden van een PON? Neem dan contact op met de PON-club  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Polski Owczarek Nizinny Club in Nederland (PON-club) biedt een contact platform voor mensen die hun PON willen herplaatsen en mensen die op zoek zijn naar een herplaatser.

De uiteindelijke  “herplaatsing” is uitsluitend een zaak tussen de oude en de nieuwe eigenaar. De PON-club aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de door de eigenaar aan de nieuwe eigenaar  verstrekte informatie over (eventuele) gedragsproblemen en (eventuele) gezondheidsproblemen van de te herplaatsen hond.  Ook de financiële afhandeling van de herplaatsing valt buiten het bereik van de PON-club.


We hebben bericht ontvangen van de eigenaar van Biko dat Biko toch niet herplaatst gaat worden.

Wie gunt Biko nog een leuke oude dag met veel liefde?
 

Biko is een speelse, vrolijke, lieve en zachtaardige gecastreerde reu van 10 jaar. Een echte Nizinny, is soms een beetje terughoudend maar met een heel vriendelijk karakter.Hij kan goed overweg met kleine kinderen en volwassenen die op bezoek komen en gaat graag mee voor een wandeling. Buiten loopt hij niet direct kwispelend op vreemden af maar reageert hij zeker niet onvriendelijk.
Biko kan ook goed met andere honden overweg maar buiten aangelijnd kan hij op sommige honden dominant reageren. Hij is thuis wel gewend aan een kat maar reageert soms iets te enthousiast waardoor de kat bang wordt of blaast maar kan zeker ook goed overweg met andere huisdieren.

 

  

 

 

Hij heeft een stamboom, een Europees dierenpaspoort en is voorzien van alle entingen.
Vanwege een allergie krijgt hij onderhoudsdruppels voor zijn oren en ogen en met regelmaat een wasbeurt waardoor zijn gezondheid nu stabiel is.
Op de foto’s heeft hij korte haren maar deze zijn inmiddels weer aan het groeien.
Gezien zijn leeftijd en door de oorontstekingen uit het verleden is hij nogal doof aan het worden.
In huis is hij zindelijk, blaft nauwelijks, gaat graag mee in de auto, heeft het liefst de hele dag iemand om hem heen maar kan ook gerust een paar uurtjes zichzelf vermaken.
Hij houdt van spelen met een bal of knuffel en doet alles voor een snoepje!

 

 

   

 Zijn huidige eigenaar heeft Biko overgenomen van haar ouders en zoekt een plaatsje voor hem b.v. bij een wat ouder stel die hem in zijn resterende jaren nog de tijd, aandacht en liefde kunnen geven die hij verdiend. Een nieuw thuis op korte termijn zou wel prettig zijn omdat de huidige eigenaar overdag moet werken waardoor hij vaak vele lange uurtjes per dag alleen is. Wil jij Biko deze kans geven, laat het ons dan weten en neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met een van de andere bestuursleden